Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Overmaas overklast MSV '71

16 oktober 2022 20:15

In de vierde klasse E van het zaterdagvoetbal heeft Overmaas een uitstekende zege behaald. De ploeg won op eigen veld overtuigend met 2-0 van het dolende MSV '71 uit Maassluis. Over de Rotterdamse zege was geen enkele discussie mogelijk. Daar was iedereen het na de wedstrijd over eens!

Overmaas was voortdurend heer en meester in een eenzijdige ontmoeting. Verdedigend kwam de ploeg uitstekend voor de dag. De ploeg gaf dan ook geen ruimte en dus weinig kansen weg. Toch had het meer doelpunten kunnen maken. Overmaas liet het in de afwerking dan ook te vaak afweten!

Meteen vanaf het beginsignaal ;liet Overmaas er geen gras over groeien. De Varkenoordse formatie zette de ploeg uit Maassluis snel onder druk. Al na vijf minuten werd de ploeg gevaarlijk. Robin Monteiro dos Reis lanceerde met een mooie pass Jay Tahloe en diens inzet werd door MSV ยด71-doelman Marnix Louter met zijn voeten gekeerd. Niet veel later dwongen de gastheren weer een kans af,. Opnieuw Monteiro stond aan de basis van de vlotlopende aanval. Bradley Saris zag zijn inzet door doelman Louter knap gekeerd worden!

Na een kwartier nam Overmaas eindelijk de voorsprong. Monteiro zette de bal voor op Saris en die haalde, na een fantastische individuele actie, de trekker over: 1-0. Een verdiende voorsprong voor de dominante thuisploeg. Vlak daarna werd het zelfs 2-0 voor Overmaas. Na een geweldige voorzet van Jay Tahloe vanaf de linkerflank kopte Roshendell Manuel tegendraads de 2-0 binnen.

Ook na de 2-0 bleef Overmaas domineren. Het overwicht leverde na ongeveer een half uur een mogelijkheid op voor Monteiro, maar die zag zijn inzet door Louter tot hoekschop verwerkt worden. Vlak voor rust kreeg Overmaas nog een aardige mogelijkheid op een derde treffer. Saris speelde zich knap vrij en trof vervolgens de lat. Met 2-0 gingen beide teams aan de thee.

In het openingskwartier van de tweede helft waren de hoogtepunten schaars. Overmaas bleef de toon zetten, maar werd in deze fase zelden gevaarlijk. De ploeg grossierde in balverlies en maakte te weinig gebruik van de individuele kwaliteiten van de aanvallers en de middenvelders. De inbreng van MSV '71 was te nog steeds verwaarlozen. De ploeg werd op wat counters na zelden gevaarlijk.

Halverwege de tweede helft was Overmaas toch dicht bij de 3-0. Mucahit Kolukirik zag zijn stiftbal op het dak van het doel eindigen. Diens poging had een beter lot verdiend. Amper zestig seconden later liet Overmaas het opnieuw in de afwerking afweten. Een scherpe voorzet van Saris werd niet afgerond door Rachid Boudal!

In de 70ste minuut van de wedstrijd slaagde de bezoekende formatie er eindelijk in om een kans af te dwingen. Een afstandsschot van Sven Schipper bood echter geen soelaas voor de bezoekende formatie. Tien minuten later kreeg Overmaas weer een kans om nog meer zout in de vijandelijke wonden te strooien. Een schot van Jay Tahloe leverde geen succes op voor de thuisploeg.

Tijdens de slotfase werd Overmaas nog twee keer gevaarlijk. Een vrije trap van Tahloe en een afstandsschot van Monteiro leidde echter niet meer tot succes! Al met al speelde Overmaas het duel relaxed uit en dat is handig voor de formatie van David van Dam, want komende week speelt Overmaas 1 twee wedstrijden in een week. Dinsdag 18 oktober treft Overmaas het sterke ASWH. Deze wedstrijd in de FIDUS Cup begint om 20:00 in Hendrik-Ido-Ambacht en zaterdag 22 oktober reizen we af naar Schiedam. Overmaas neemt het dan om 14:30 op tegen HermesDVS in de tweede ronde van de KNVB Beker

Tekst: Stephan van Hal