Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Overmaas overtuigt na de winterstop

23 januari 2023 9:45

Natuurlijk, de jongens hadden een prijs gewonnen in Portugal en de geluiden waren dat er goed, scherp en voornamelijk met veel intensiteit getraind werd, maar dat zegt nog niks over de herstart van de competitie, en Blijdorp direct als 1ste tegenstander is dan geen simpel potje om er even lekker in te komen.

Op het mooie en nieuwe complex van Blijdorp trapten onze jongens om 14.30 af en werden we direct onder druk gezet in de opbouw. Laurens Smit had zijn jongens duidelijk een taak meegegeven, de 2 cv's onder druk zetten in de opbouw, gelukkig waren onze jongens daar niet van onder de indruk en voetbalde ze er met regelmaat, door 1 keer raken, goed onderuit waardoor ze onze aanvallers in stelling konden brengen.

Blijdorp speelde met veel energie en bleef maar afjagen en dat resulteerde in goed combinatiespel en een snelle uitbraak van Overmaas aan de rechterkant via Robin dos Reis die de bal goed voorgaf aan de inkomende ( oud-speler van Blijdorp ) Jayson Birtantie die makkelijk kon intikken en zo de 0-1 na 18 minuten op het scorebord kon zetten.

De 0-2 viel snel na de 0-1 via een persoonlijke fout van de rechtsback van Blijdorp, rond de middenlijn aan de rechterkant van het veld had Mucahit een vrije trap en schoot de bal met een vuurpegel cross richting de 2de paal  waar Ebubekir Arslan stond te wachten, de rechtsback van Blijdorp bleef staan en gaf zo alle ruimte aan Ebu om uit zijn rug te komen en zo de bal in te koppen. Na de snelle 0-2 zakte het offensief en de energie van Blijdorp, die tot dat punt goed mee draaiden in de wedstrijd ,maar aanvallend gezien niet 1 schot op goal hadden en Rowan niet echt hebben kunnen testen.

De 2de helft was veel van hetzelfde, Blijdorp die vanaf het fluitsignaal hoog druk zette en met veel passie en energie speelde ,maar niet goed konden omgaan met een goed spelend Overmaas dat onder druk heel simpel eruit durfde te voetballen. Toen via een vrije trap van Mucahit, die aangeraakt werd door de muur en de keeper van Blijdorp verraste de 0-3 op het bord kwam was de wedstrijd wel gespeeld. Dat zou je denken!

Ware het niet dat Laurens Smit de trainer van Blijdorp zijn jongens nog fanatieker ging coachen en de tactiek wijzigde naar een 1-3-3-4. Onze eigen trainer zag dit op tijd en wijzigde naar 1-5-2-3 en kon ons na de wedstrijd vertellen dat hij dit deed om zo de druk op de laatste linie van Blijdorp te houden en zelf een man meer situatie in de defensie te hebben.

Dit resulteerde in een legio kansen voor Overmaas waarbij er genoeg 1 op 1 situaties werden gecreëerd  en de jongens dit veel beter hadden moeten uitspelen. Gelukkig kwam daar 10 minuten voor tijd een rush van de uitstekend spelende Daniel Makatita die via een snelle counter vanaf eigen helft met de bal dribbelde en samen met Shendell en Jerzy op de keeper van Blijdorp afliep, een simpele bal opzij was voldoende voor Shendell om het doelpunt te maken.

0-4 met nog 10 minuten te spelen en je zou denken einde verhaal, maar de schrijver van dit stukje wil graag een dikke duim aan de jongens van Laurens Smit geven. Zelfs bij een 0-4 bleven ze de ballen afjagen en druk zetten en gaven ze niet op om op zoek te gaan naar een doelpunt. Helaas voor Blijdorp hebben wij een ijzersterk middenveld en verdediging waardoor het creëren van kansen heel lastig is.

Volgende week R'dam United een wedstrijd waar iedereen in deze 4e klasse graag naar uitkijkt.