Facebook Toestaan Niet toestaan

Met een man minder de wedstrijd winnen!!

2 oktober 2023 13:30

Na de openingswedstrijd tegen Charlois winnend te hebben afgesloten, stond deze week de uitwedstrijd tegen vv Lekkerkerk op het programma.

Op het prachtige complex en het zeer goed bespeelbare kunstgras van de thuisploeg was het om 14:30 uur aan Dhr. van der Laan, scheidsrechter van deze wedstrijd, om te starten.

De eerste 20 minuten waren duidelijk in het voordeel van Overmaas dat heer en meester was en de complete controle had over de wedstrijd. Het balbezit was grotendeels voor de gasten, voornamelijk op de helft van Lekkerkerk, waarbij Overmaas 2 hele grote kansen kreeg. Bradley Saris miste de grootste van de 2 kansen door een schot met links, vanaf de 5 meter, over te schieten.

Lekkerkerk zakte steeds verder terug en kon weinig grip krijgen op het middenveld, waarbij gezegd moet worden dat er in de eindfase veel onnodig balverlies werd geleden door Overmaas. In de 24ste minuut leidde dit onnodige balverlies op het middenveld tot een directe lange bal op de spits van Lekkerkerk, die perfect aan kwam. Aanvoerder Jerzy Saris probeerde met een sliding de spits nog van scoren af te houden, maar kwam te laat en kon niet meer bij de bal. De scheidsrechter van dienst besloot terecht de rode kaart toe te kennen voor het neerhalen van een doorgebroken speler.

De vrije trap die erop volgde vanaf de 16 meter werd kiezelhard in de bovenhoekhoek geschoten door Erwin de Groot, die daarmee de 1-0 op het scorebord noteerde. Trainer David van Dam greep verder niet in en liet de jongens staan. Overmaas ging verder in een 1-3-3-3 formatie, waardoor het overal 1 op 1 stond, misschien iets te riskant, maar het spelbeeld bleef hetzelfde. Overmaas bleef ook met 10 man het spel maken en kon ondanks het sporadisch druk zetten van Lekkerkerk hier redelijk onderuit voetballen.

Nog geen 5 minuten later was het toch weer raak nadat, door nieuw balverlies op het middenveld, de zwart-witten van Lekkerkerk met een prima counter eruit kwamen en het dankzij Rick 2-0 werd. Wedstrijd gespeeld en proberen de score te beperken zou je zeggen.

Ware het niet dat de jongens van Overmaas elkaar oppepten en gek genoeg gemotiveerd leken om hier nog wat van te gaan maken. Daarnaast wisselde David van Dam toch tactisch en bracht hij Nadeem als verdediger erbij ten kostte van Bradley Saris. Hierdoor kwamen de gasten in een 4-3-2 formatie te spelen. Dit kwam het spel weer ten goede, Overmaas bleef in balbezit, gebruikte veelvuldig de vleugels en kwam na prima combinatiespel op 2-1 door een doelpunt van Mohamed Boudal. Nog geen 3 minuten later was het weer een prima driehoekje, waarbij de zeer goed spelende Ukbe Arslan de bal goed raakte en de 2-2 op het scorebord zette. Met nog 10 minuten te spelen in de 1ste helft bleef Overmaas in balbezit gevaarlijk en was het Shendell Manuel die nog de kans op de 2-3 kreeg net voor rust, maar de bal recht op de keeper schoot.

Na rust veranderde het beeld, het was Lekkerkerk die vanaf begin af aan hoog druk ging zetten en zo Overmaas het opbouwen moeilijk wilde maken, maar onze jongens bleven hier ijzig kalm onder en lieten ook met 10 man de bal rondgaan. Na 70 minuten zag je bij beide ploegen aardig wat vermoeidheid en dat kwam het spel niet ten goede, veel balverlies en lange ballen waardoor het niveau soms echt door de ondergrens zakte.

Na 3 wissels bij Overmaas zag je dat de controle weer een beetje terug kwam en was het in de 84ste minuut Ukbe Arslan, die, na een prima steekbal van Jayson Birtantie, de bal snoeihard achter keeper Heijnen schoot. Vanaf de bank van Lekkerkerk werd er hevig geprotesteerd, aangezien er twee spelers kort voor het doelpunt in botsing kwamen en de speler van Lekkerkerk met een vermeende hoofdblessure op de grond was blijven liggen. Scheidsrechter van der Laan maakte, na zijn eigen inschatting van de situatie, echter de keuze om door te laten spelen.

De laatste 10 minuten gooide de formatie van David van Dam alles dicht, speelde met 8 man achterin en kreeg daarbij veel lange ballen te verwerken van Lekkerkerk, dat logischerwijs alles of niets ging spelen. Het was in de 96ste minuut echter Overmaas dat nog een keer tot scoren kwam door een doelpunt van Rachid Boudal op aangeven van Ukbe Arslan.

De 2-4 eindstand werd door Overmaas uitbundig gevierd, dat, ondanks de rode kaart in de 24ste minuut en een 2-0 achterstand, de wedstrijd nog wist om te buigen. Een prima wedstrijd waarin de jongens de toeschouwers verbaasde met hun werklust en mentale weerbaarheid.